Bandırma'da doktorlar ve sağlık emekçileri ayakta

Bandırma

Sağlıkta dönüşüm programı uygulandıkça, sağlık emekçilerine yönelik şiddet artıyor”









‘'Ameliyatın yorgunluğu, ölümle mi geçmeliydi''

Bandırma'da, Türk Tabipler Birliği, Sağlık Emekçileri Sendikası(SES), Genel Sağlık İş ve Sağlık Sen temsilcilikleri, basın açıklamasıyla Dr. Ersin Arslan'ın, Gaziantep'te, hastanedeki görevi başında öldürülmesine tepki gösterdiler.

Bandırma Devlet Hastanesi önünde gerçekleşen eyleme, doktorlar ve sağlık emekçilerinin yanı sıra Bandırma Belediye Başkan Yardımcısı Ozan Onur, CHP İlçe Başkanı Metin Ok, Sosyal Demokrasi Vakfı(SODEV) Genel Sekreteri Mehmet Tüm de destek verdi.

Hastane önündeki basın açıklamasını Devlet Hastanesi doktorlarından Selim Panç okudu. Panç, açıklamasında, ülkemizdeki sağlık ortamının yıllardır vahşi bir şiddet ortamına dönüştüğüne, doktorların sürekli olarak saldırıya uğradığına, hekimlere ve sağlık emekçilerine yönelik şiddetin artık dayanılmaz boyutlara gelip, can güvenliklerinin kalmadığına dikkati çekerken, şunları söyledi:

Gerekli önlemleri alması gereken yetkililer gözlerini yumdular, kulaklarını tıkadılar. Daha da kötüsü hastaları, hekimlere ve sağlık çalışanlarına karşı kışkırtmayı sürdürdüler. Sağlıkta dönüşüm programı uygulandıkça sağlık emekçilerine yönelik şidet artmaktadır. Sağlık emekçilerine yönelik artan şiddete karşı tepki ve taleplerimiz, bugüne dek yetkililer tarafından dörülmemiştir. Yetkililerin bu tavrıyla sağlık emekçilerini ve halkı karşı karşıya getiren uygulamaların geldiği aşama, bir hekimin yaşamına mal olacak boyuta ulaşmıştır. Bu durum, bizler açısından asla kabul edilemez.

Türkiye'nin tüm sağlık kurumlarında çalışan tüm sağlık emekçileri isyan durumunda bulunuyor. Bu nedenle yetkilileri, uyguladıkları politika ve kullandıkları dilden vazgeçmeleri için uyarıyoruz. Mevcut sağlık sistemindeki sorunların kaynağının sağlık emekçileri olmadığını bir kez daha yineliyoruz. 2009 ve 2010 yıllarında, yani iki yılda hekimlere saldırı sayısı 65 iken, sadece 2011 yılında bu sayı 57'ye ulaşmıştır. Diğer sağlık emekçilerine saldırının sayısı belli bile değildir. Neden acaba?”

Sağlıkta şiddeti önlemenin yolunun, günde yüzlerce başvurunun bulunduğu acil servislere 1-2 doktor bırakmaktan geçmediğinin altını çizen Dr. Panç, Hekime, sağlık çalışanına yönelik şiddet, bu sağlık politikasının ve onun uygulayıcılarının eseridir. Hastalar, sayı veya müşteri değil, insandır. Hekim ve sağlık çalışanları da robot veya köle değil, insandır” dedi.

Hastane önündeki eylemde Kışkırtılmış şiddete hayır”, Artık yeter! Hedef tahtası olmak istemiyoruz”, Kışkırtılmış cehâlet, ölüm getirir”, Ameliyatın yorgunluğu, ölümle mi geçmeliydi?”, Altı yıla, altı bıçak darbesi” yazılı pankartların bulunduğu görüldü.




İsmail Koçyiğit
19.04.2012 22:29:26
Bütün sağlık emekçilerinin başı sağ olsun.Hastahanelerimizde magandalara karşı acil tedbirler alınmalıdır.Eüitimsiz toplumu dahada cehalete götürmeye çalışanlarda acaba biraz utanma varmıdır.B Bir başbakanın 20 korumayla gezdiği kaç ülke vardır.Kendi halkından korkanlar,insanlarımızıda kin duyguları ile beslemeye çalışanların suçudur bu vahşet.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 25.3 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 30.7 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 23.2 ° / 11.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı